Jak jsme byli na výletě

10.06.2009 14:29

 

Jak jsme byli na výletě

 

…na pokračování…

 

Nikola

V šest ráno se pro mě stavil Lukáš, protože jsme měli domluveno, že půjdeme na nádraží spolu. Tak jsme šli, šli jsme zkratkou, takže jsme měli úplně promáčený boty. Najednou jsme slyšeli vlak a tak jsme rychle utíkali na vlak. Když už jsme tam doběhli, čekala tam Bára a Dana a ty nám řekly, že to není náš vlak. Za chvíli přijely ostatní děti a potom přijel vlak, tak jsme jeli do Hradce Králové.

Fanda

Nejdřív jsme byli na parníku. Vždycky pod mostem zahoukal. V jednom mostě bydleli holubi a když jsme zatroubili, tak uletěli.

Nikola

Jízda parníkem byla fakt super, akorát Elišce uletěla kšiltovka do Labe, a já jsem si tam koupila dvě vlajky, jednu jsem dala kámošce.

Dana

Potom jsme šli na Bílou věž. Tam jme vylezli, ale bylo tam nepříjemně, protože tam foukal vítr.

Anežka

Pak jsme si šli dát do cukrárny zmrzlinu a paní učitelky kafíčko. Potom jsme jeli trolejbusem a pěšky ke hvězdárně. U hvězdárny jsme si dali svačinu a pak jsme šli dovnitř. Pan průvodce nám povídal o planetách a o Slunci a pak nám pouštěl pohádky O Rákosníčkovi a O krávě na Měsíci. Potom jsme skládali z velkých magických kostek různá souhvězdí. A taky jsme byli v kulaté místnosti, kde se zhaslo a na stropě svítily hvězdy a byly jako opravdové. Ukazoval nám i různé souhvězdí. Pak jsme šli na střechu a tam jsme se podívali nějakým dalekohledem na veliký komín.

Dana

Potom jsme si koupili sluneční brýle nebo sklíčko. Pak od hvězdárny jsme šli kus pěšky a pak jsme jeli trolejbusem k Tesco, a šli jsme k vlakovému nádraží. Nasedli jsme do vlaku, v Doudlebách jsme přestoupili a byli jsme v Pěčíně. Byl to pěkný výlet.

 

—————

Zpět


Kontakt

Základní škola a mateřská škola Pěčín

Pěčín 42
517 57 Pěčín


491 616 987