Jak jsme si ve školce hráli na spisovatele.....

16.06.2009 16:00

 

Jak jsme si ve školce hráli na spisovatele.....

 

Na počáteční motiv daný učitelkou děti domýšlely příběh.Přečtěte si, jak se nám to povedlo.

 

 

Pohádka o princezně

 

Žila byla jedna princezna. Bydlela v nádherném zámku a jmenovala se Krásněnka. Princezna milovala prince Bořivoje. Byl silný, s hnědými vlasy a měl velký meč a brnění.

Jednou ale přiletěl drak se čtyřmi hlavami a čtyřmi ocasy. Byl celý zelený a z tlam plival oheň. Unesl princeznu do své jeskyně, dal jí ty nejkrásnější šaty a chtěl po ní, aby mu vařila, pekla, uklízela, koupala ho ve vaně a drbala na hlavách. Měla se stát jeho ženou. Jenomže Krásněnka nechtěla a myslela, že bude jídlo kazit, aby ji drak propustil. A tak solila koláče, spálila kaši, přesolila polévku. Drak měl od ohně spálené tlamy, nic necítil a bylo mu to jedno. Princezna počkala, až usne první, druhá, třetí i čtvrtá hlava a vyplížila se do lesa. Jenže zabloudila. Dračí hlavy se začaly budit, zívat, až ta poslední zařvala: "Kde je princezna?" Drak vyletěl z jeskyně a hledal. Lesklé šaty princeznu prozradily. Drak ji chytil a zavřel do komory. Jak se zlobil, rozhodl se, že princeznu sežere v neděli k obědu! Krásněnka tolik plakala, že se ze slz udělal potůček, protekl dírkou ve dveřích a ven z jeskyně.

Potůček tekl až k zámku. Tam hledal pan král a Bořivoj Krásněnku. Potok tekl, ale nebyla v něm ani rybička, želva, kamínek. Princi to bylo divné. Namočil do vody prst a zjistil, že je slaná. Vykřikl: "To jsou určitě slzy mojí princezny!" Oblékl si brnění, vzal největší meč, nasedl na černého koně a jel proti proudu. Dorazil k jeskyni, ze které stoupal kouř. To si drak opékal plameny z tlamy maso. Bořivoj se schoval do tmy a čekal, až drak usne. Pak se přikradl a usekal drakovi všechny hlavy, vysvobodil princeznu a odvezl ji do zámku.

Slavila se svatba. Pozvali sto tisíc hostů a měli pět dětí. Dvě hočičky a tři kluky.

Zazvonil zvonec.......

—————

Zpět


Kontakt

Základní škola a mateřská škola Pěčín

Pěčín 42
517 57 Pěčín


491 616 987