Dopis policie ČR

27.02.2024 14:37

Milí rodiče, pracovnice Policie České republiky se na ředitele škol obrátila s dopisem, cituji: 

Dobrý den, ráda bych se na Vás obrátila se žádostí o spolupráci. Jedná se o případy, kdy zaznamenáte Vy či žáci v blízkosti Vaší školy výskyt podezřelého vozidla, jehož osádka se bude snažit navázat s dětmi kontakt, lákat je do vozidla apod. Takovéto skutečnosti, prosím, neprodleně oznamujte naší policejní součásti (kontakt níže).

V nedávné době se v našem kraji odehrál případ,  kdy byl zjištěn pachatel obdobného jednání a následným znaleckým zkoumáním vyšla najevo sadistická orientace pachatele, včetně stupňující se tendence agresivity vůči nezletilým dětem. Rádi bychom tímto apelovali na možnou závažnost situací, které není radno podceňovat a kdy ani samotní rodiče neví, jak podobnými informacemi nakládat. Žádost se vztahuje i na osoby nevyskytující se ve vozidle, snažící se o navázání nedovoleného kontaktu s dítětem. 

Za Vaši případnou spolupráci předem děkuji ...

S dětmi jsme o těchto případech dnes mluvili při besedě o osobní bezpečnosti. Výňatek z dopisu uvádím proto, aby nedošlo k nepodloženým a zkresleným informacím. Samozřejmě budeme ostražití.                            Mgr.Věra Dušková  

—————

Zpět


Kontakt

Základní škola a mateřská škola Pěčín

Pěčín 42
517 57 Pěčín


491 616 987