Miss panenka 2010

20.04.2010 07:29

 

Miss panenka 2010 s Českým rozhlasem Hradec Králové

Děti ze Základní školy v Pěčíně se letos již potřetí účastní akce, která se jmenuje Miss panenka 2010. Samotný projekt „Adoptuj panenku a zachráníš život dítěti“, po dlouhá léta podporuje celosvětová organizace UNICEF a soutěž Miss Panenka Českého rozhlasu HK z tohoto projektu vychází.

Smyslem projektu „Adoptuj panenku a zachráníš život dítěti“ je získat prostředky pro celosvětové očkovací programy, které každý rok zachrání život milionům dětí, a to za použití symbolu, který znají všechny děti na světě – panenky. Každá představuje skutečné dítě, které bude v rámci očkovací kampaně UNICEF v rozvojových zemích proočkováno proti šesti hlavním dětským chorobám (spalničkám, záškrtu, černému kašli, tetanu, tuberkulóze a dětské obrně).Vzhledem k tomu, že UNICEF potřebuje nejen zájemce, kteří panenku koupí, ale také dobrovolníky, kteří ji vyrobí, vznikl v roce 2005 nápad uspořádat soutěž Miss panenka. Naše škola do této soutěže připravila tři panenky a kluci i holky byli nadšení z myšlenky, že možná zachrání život někomu na druhé straně naší zeměkoule. Letos jsme vyrobili kuchařku, kominíka a zdravotní sestřičku.  Ačkoliv jsou naši školáci velice šikovní, ušít celou panenku, která má přísná pravidla na zhotovení, ještě sami nedokážou. S výrobou panenek jim pomohla paní Pavla Dusilová, která učí pracovní vyučování a paní Helena Divíšková (naše nejšikovnější švadlenka).

V červnu 2010 proběhne v Hradci Králové gala vyhlášení nejkrásnější panenky, která získá titul MISS PANENKA 2010. Na toto slavnostní setkání budou pozvány všechny zúčastněné školy, známé osobnosti i zástupci organizace UNICEF, ale také lidé, kteří zakoupením - adopcí panenky poskytnou peníze na očkování. Jedna panenka stojí 600,-, což jsou náklady spojené s očkováním dítěte ze země, kde neexistuje běžný zdravotnický systém. A pokud byste i vy měli zájem o koupi – adopci panenky, můžete to udělat prostřednictvím internetové stránky www.unicef.cz

                                                 

                                                             

 

—————

Zpět


Kontakt

Základní škola a mateřská škola Pěčín

Pěčín 42
517 57 Pěčín


491 616 987