Naše princezny

09.02.2011 12:19

Tento týden jsme dodělali další tři loutky pro charitativní akci Miss panenka 2011. Naše škola se účastní již počtvrté. Vždy připravujeme tři panenky. Zatím jsme vyslali do světa selku, tanečnici, černošku, tři indiánky, kuchařku, zdravotní sestřičku a kominíka. Letos jsme ušili princezny a poprvé to bylo s pomocí rodičů nebo přesněji maminek a babiček. Takže děvčata od Grundů, Janovců a Gärtnerů - moc děkujeme za pomoc! 

Smyslem projektu „Adoptuj panenku a zachráníš život dítěti“ je získat prostředky pro celosvětové očkovací programy, které každý rok zachrání život milionům dětí, a to za použití symbolu, který znají všechny děti na světě – panenky. Každá představuje skutečné dítě, které bude v rámci očkovací kampaně UNICEF v rozvojových zemích proočkováno proti šesti hlavním dětským chorobám (spalničkám, záškrtu, černému kašli, tetanu, tuberkulóze a dětské obrně).Vzhledem k tomu, že UNICEF potřebuje nejen zájemce, kteří panenku koupí, ale také dobrovolníky, kteří ji vyrobí, vznikl v roce 2005 nápad uspořádat soutěž Miss panenka. 

V 1.června 2011 proběhne v královéhradeckém Aldisu gala vyhlášení nejkrásnější panenky, která získá titul MISS PANENKA 2011. Na toto slavnostní setkání budou pozvány všechny zúčastněné školy, známé osobnosti i zástupci organizace UNICEF, ale také lidé, kteří zakoupením - adopcí panenky poskytnou peníze na očkování. Jedna panenka stojí 600,-, což jsou náklady spojené s očkováním dítěte ze země, kde neexistuje běžný zdravotnický systém. A pokud byste i vy, čtenáři našich webových stránek, měli zájem o koupi – adopci panenky, můžete to udělat prostřednictvím internetové stránky www.unicef.cz .

Věra Dušková                                                    

—————

Zpět


Kontakt

Základní škola a mateřská škola Pěčín

Pěčín 42
517 57 Pěčín


491 616 987